Nordic Veil

Nordic Veil werd opgericht in 2023 als gelegenheidsensemble voor de Kunstroute in Oud-Heverlee. We nemen u mee op een muzikale ontdekkingstocht naar het feeƫrieke hoge Noorden. Zes zangeressen brengen voor u enkele pareltjes uit hun repertoire: Veerle Bruggeman, Yolande Denis, Patrizia Hardt, Hadewych Schepens, Lieve Timmermans en Karen Van Humbeeck (muzikale leiding).

Nordic Veil
AGENDA

Concert Nature's Call:
- 21 april 2024: om 16 uur in de O.L.V. kerk van Haasrode. Een concert in de ConcertOH reeks. Reservatie: [email protected]
- 28 april 2024: om 16 uur in de Memelhoeve in Meldert. Reservatie: [email protected]
- 26 mei 2024: om 16 uur in de kerk in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Herent. Reservatie: [email protected]

Met drie koren wordt de natuur drie keer anders bezongen:
- Het vrouwenensemble Nordic Veil neemt u mee op muzikale ontdekkingstocht naar de natuur in het feeƫrieke hoge Noorden met enkele traditionals en liederen van hedendaagse componisten zoals Ola Gjeilo, Veljo Tormis en Erik Esenvalds. Zij schreven magische vokale muziek, rijk aan klankkleuren en emoties.
- Gemengd koor Nieuwdauw uit Herent (o.l.v. Liesbet Vereertbrugghen) brengt klassieke muziek over de natuur van o.a. Schubert, Bach en Mendelssohn.
- Het solidariteitskoor Keereweerom uit Hoegaarden o.l.v. Mieke De Roeck brengt wereldmuziek en popliederen over het behoud en het belang van de natuur.

De opbrengsten van deze concerten gaan naar de boomplantacties van Natuurpunt.

Flyer
VOORBIJE CONCERTEN

- 24/09/2023: Kunstroute Oud-Heverlee om 15u en 16u in de kerk van Sint-Joris-Weert.